گام بلند نمایشگاه در توسعه صنعت دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان

 

ویژگی های نمایشگاه دام و طیور اصفهان

«نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی اصفهان» در تمامی سال های گذشته با حضور تولیدکنندگان، وارد کنندگان، متخصصان و فعالان اقتصادی این صنعت به عنوان یک رویداد اقتصادی گرید یک در سطح کشور برپا شده است.

به گزارش اداره رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، این نمایشگاه به عنوان بستری با هدف معرفی کالاها و محصولات جدید، ایجاد فرصت تعامل با تولیدکنندگان، بازرگانان و متخصصان بخش، آشنایی با آخرین دستاوردها، ایجاد فرصت مذاکرات و عقد قراردادهای کاری و... همواره مورد توجه بوده و مشارکت در این رویداد اقتصادی و تبلیغاتی، می‌تواند بهره‌وری و بازخورد مطلوب‌تر را برای شرکت کنندگان فراهم سازد.

معرفی محصولات جدید، ایجاد فرصت برای برقراری ارتباط و شناسایی شرکت‌های معتبر داخلی و خارجی، آشنایی با آخرین دستاوردها و فن‌آوری‌های تخصصی ارائه شده از سوی شرکت‌کنندگان، در اختیار گذاردن فرصت انعقاد قراردادهای کاری، پیشرفت و توسعه فعالیت‌های اقتصادی شرکت کنندگان، یافتن نمایندگان فعال، شناخت نیازهای مشتری، ارزیابی نحوه افزایش توان صنعت دام و طیور و بهره‌گیری گسترده از تبلیغات در جهت افزایش اعتبار و معرفی بهتر شرکت‌کنندگان از جمله اهداف برگزاری نمایشگاه بوده است.

در این میان، فراهم ساختن زمینه مناسب جهت ارائه آخرین دستاوردهای نوین علمی، پژوهشی و صنعتی در حوزه‌های مختلف و شناخت توانایی‌های علمی، پژوهشی و صنعتی کشور و تقویت ارتباط بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی کشور به منظور افزایش کیفیت تولید و رسیدن به استانداردهای جهانی به منظور افزایش صادرات تولیدات داخلی در این بخش نیز به صورت ویژه مد نظر قرار گرفته تا در سال 98، شرایط مطلوبی برای تولیدکنندگان داخلی و حضور آنان در بازارهای جهانی فراهم شود.

امروزه، اهمیت صنایع دام و طیور و سهم آن در سبد غذای خانوار، سلامت، بهداشت و اقتصاد، بر کسی پوشیده نیست. تامین غذا که بخشی از اهداف صنایع دام و طیور محسوب شده، جزو نیازهای اولیه زیستی به شمار می‌رود که یکی از پیش‌نیازهای استقلال یک کشور نیز محسوب می‌شود.

ایجاد اشتغال مولد در بخش دام و طیور با توجه به گستردگی و نیاز روزافزون به فرآورده‌های مستقیم و غیرمستقیم آن در صنایع غذایی و مصنوعات اعم از کیف و کفش، البسه و سایر مواد مورد نیاز در بخش کشاورزی، توجه خاص و جدی به این صنعت را موجب شده و همزمان با گسترش شهرنشینی نه تنها از رونق آن کاسته نشده که مورد اقبال بیشتری نیز قرار گرفته است.

واحدهای پرورش دام و طیور که از ابعاد مختلف اقتصادی دارای اهمیت زیادی هستند، همزمان با صنعتی شدن از رشد مناسبی برخوردار شده‌اند و تولیدکنندگان محصولات دام و طیور در حال حاضر ضمن تامین نیازهای کشور، سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی، ارزش افزوده و ایجاد اشتغال را بر عهده دارند.

رشد جمعیت و نیاز روزافزون جوامع بشری به غذا از یک سو و ظرفیت بالای تولیدی این صنعت در کشور از سوی دیگر، لزوم اتخاذ تدابیر ویژه جهت حضور پایدار در فضای رقابتی بازارهای جهانی را بیش از پیش ضروری کرده است.

در این راستا لازم است با به‌کارگیری مدیریت نوین و علمی، ایجاد زیرساخت‌های مناسب و به‌کارگیری توانمندی‌ها و قابلیت‌های موجود در زمینه‌های تولید، نگهداری و توزیع محصولات با روش‌های صنعتی و نظارت از مرحله تولید تا مصرف در بازار و تدوین برنامه‌های آموزشی با افزایش هدف تولید، نه تنها نیاز بازار داخلی تامین شود بلکه بتوانیم در عرصه‌های بین‌المللی و صادراتی نیز حداقل در کشورهای همسایه و منطقه پیشتاز باشیم.

بر اساس این دلایل و موارد بسیار دیگر، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در این حوزه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده و انتظار می‌رود هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی اصفهان که با حضور گسترده فعالان این صنعت برپا خواهد شد، تاثیرگذاری مثبتی در توسعه و پیشرفت اقتصاد این بخش داشته باشد.

لازم است به این نکته نیز اشاره شود که شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان بخش بزرگی از تمرکز و تلاش‌های خود را در این زمینه استوار کرده که شرایط حضور شرکت‌های داخلی در نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی را فراهم کند.

در صورتی که این اتفاق به وقوع بپیوندد، شرکت‌های داخلی می‌توانند محصولات و دستاوردهای خود را در معرض بازدید مصرف‌کنندگان و مشتریان خارجی قرار دهند و بدینوسیله به بازارهای صادراتی و جهانی راه یابند.

افزایش کیفیت محصولات داخلی و توسعه صادرات به کشورهای جهان، اصلی‌ترین وظیفه شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان در سال 98 به شمار می‌رود. امید است با عنایت همه فعالان اقتصادی، مدیران، مسئولان و کارشناسان به اهداف از پیش تعیین شده دست یابیم.

 

نگاهی به دوره های قبلی نمایشگاه صنعت دام و طیور اصفهان

تاکنون شانزده دوره از نمایشگاه بین المللی صنعت دام و طیور در اصفهان برگزار شده که توانسته تاثیرات مطلوبی بر شرکت های فعال در این عرصه داشته باشد.

به گزارش اداره رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، این نمایشگاه که یکی از معتبرترین نمایشگاه های حوزه دام و طیور در کشور به شمار می رود، اکنون جایگاه خود را در میان فعالان این صنعت تثبیت کرده و به محلی برای مذاکره و توسعه فعالیت های این بخش تبدیل شده است.

در ادامه، نگاهی به دوره های برگزار شده این نمایشگاه طی سال های گذشته خواهیم داشت تا از جزئیات برگزاری این نمایشگاه بیشتر آگاهی یابیم.

 

دوره شانزدهم (1397)

شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان اصفهان از 29 فروردین‌ماه 1397 آغاز شد و تا یکم اردیبهشت‌ماه برپا بود. این نمایشگاه، مجموعه‌ای از توانمندی‌های فعالان عرصه صنعت دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان را در معرض نمایش متخصصان، کارشناسان و عموم مردم قرار داد. نمایشگاه سال 97 در 9200 مترمربع شامل 4500 مترمربع فضای مفید نمایشگاهی و 150 متر فضای باز برگزار شد و مشارکت کنندگانی از استان‌های اصفهان، تهران، قم، البرز، مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری و گلستان در آن حضور یافتند.

شرکت‌های مطرحی از کشورهای آلمان، ایتالیا و ترکیه نیز در این نمایشگاه حضور داشتند. حضور شرکت‌های کشور آلمان در این نمایشگاه از آنجا حائز اهمیت بود که این کشور پیشرفت‌های تکنولوژیک بسیاری در حوزه صنعت دام و طیور و مدیریت و خدمات در این بخش داشته است.

شرکت کنندگان در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان اصفهان در بخش‌های مختلفی نظیر دامپروری، داروهای دامپزشکی و لابراتوارهای تجهیزات پزشکی، خوراک، افزودنی‌ها و مکمل‌های خوراکی دام و طیور و آبزیان و تاسیسات، تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی دام و طیور فعالیت داشتند.

شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان با دعوت از دانشگاه‌ها، مراکز علمی و تحقیقاتی، ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی برای حضور در این نمایشگاه تلاش کرد ابعاد علمی، تحقیقاتی و پژوهشی نمایشگاه را وسعت بخشد تا کارشناسان و فعالان بیشتری از نتایج نمایشگاه بهره‌مند شوند. حضور انجمن‌ها، اتحادیه‌ها، تشکل‌ها و نشریات مرتبط با صنعت دام، طیور، دامپزشکی و آبزیان هم یکی از ویژگی‌های نمایشگاه سال 97 به شمار می رفت.

در حاشیه این نمایشگاه و روز 31 فروردین‌ماه همایشی با حضور اساتید مطرح دانشگاه‌های کشور در حوزه دام، طیور و آبزیان برگزار شد که حضور برای علاقمندان در این نمایشگاه رایگان بود و به شرکت کنندگان نیز گواهینامه معتبر ارائه ‌شد.

تغذیه مقدماتی جوجه‌های گوشتی، تولید و انجماد اسپرم اسب و تولید و انجماد جنین دام‌های اهلی از جمله موضوعاتی بودند که توسط اساتید دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (واحد خوراسگان) در این همایش ارائه شد.

 

دوره پانزدهم (1396)

پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی، ژنتیک و اصلاح نژاد دام از 29 فروردین تا 1 اردیبهشت ماه 1396 در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار شد. در این نمایشگاه 142 مشارکت کننده برتر در چهار سالن نمایشگاهی و بالغ بر 9000 متر مربع فضای نمایشگاهی حضور یافتند. نمایندگان استان های اصفهان، تهران، یزد، مرکزی، گلستان، خراسان رضوی، لرستان، البرز و مازندران در این نمایشگاه به ارایه دستاوردها و خدمات جدید خود در زمینه های دامپروری، تأسیسات، تجهیزات، ماشین آلات صنعتی دام و طیور، داروهای دامپزشکی و لابراتوارها و تجهیزات دامپزشکی، خوراک، افزودنی ها و مکمل های خوراکی دام و طیور، ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور پرداختند.

همچنین 6 شرکت از کشور آلمان در پاویون نمایشگاهی این کشور در زمینه تولید دستگاه های بسته بندی علوفه، تولید پلاک های شناسایی دام، صادرات و واردات دام زنده، تولید خوراک دام و عرضه تجهیزات نگهداری دام و یک شرکت از کشور ترکیه در زمینه تولید واکسن و سرم های دامپزشکی به ارایه محصولات و تکنولوژی های خود پرداختند. قرار گرفتن شرکت های فعال در زمینه ژنتیک و اصلاح نژاد در سالنی به صورت مستقل، افزایش حضور مشارکت کنندگان بخش تجهیزات، حضور برندهایی در زمینه کفپوش دامداری ها و روشنایی سالن های مرغداری، برگزاری 9 همایش تخصصی همزمان با نمایشگاه با حضور اساتیدی از کشورهای ایران، اتریش و آلمان از ویژگی های این نمایشگاه به شمار می رفت.

 

دوره چهاردهم (1394)

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام و طیور و دامپزشکی از سوم تا ششم بهمن 1394 با حضور 122 مشارکت کننده داخلی و 3 مشارکت کننده خارجی و در 9000 مترمربع برگزار شد. در چهاردهمین سال برگزاری این نمایشگاه، مشارکت کنندگانی از استان های البرز، همدان، گلستان، کردستان، قزوین، فارس، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، تهران و اصفهان و نمایندگانی از کشورهای ترکیه، فرانسه، ایتالیا، سوئیس، آلمان و چین و مشارکت کنندگان مستقیم دو شرکت از ایتالیا و یک شرکت از آلمان حضور داشتند.

حاضران در نمایشگاه در زمینه های دام، طیور، آبزیان و ماکیان، کلینیک های دامپزشکی، آزمایشگاه های دامپزشکی، داروهای دام و طیور، مواد ژنتیکی، تلقیح مصنوعی و اصلاح نژاد، مواد ضدعفونی کننده، دستگاه های ضدعفونی کننده و تصفیه هوا، تجهیزات و ادوات دامپروری، ماشین آلات کشتارگاه های صنعتی دام و طیور، سردخانه، تجهیزات و ادوات مرغداری، ماشین آلات مرغداری و قطعات طیور فعالیت داشتند. اضافه شدن تعداد مشارکت کنندگان نمایشگاه 94 در مقایسه با سال های گذشته، اضافه شدن سالن چهارم به فضای نمایشگاه، حضور سه شرکت مستقیم خارجی و نیز همکاری نزدیک با جهاد کشاورزی استان اصفهان از مهمترین تفاوت های چهاردهمین نمایشگاه صنعت دام و طیور با دوره های قبل بود. همچنین در حاشیه این نمایشگاه، همایش مرغ سالم در محل سالن همایش های مرکز نمایشگاه بین المللی اصفهان واقع در پل شهرستان برگزار شد.

 

 

جایگاه اصفهان در صنعت دام و طیور

هفدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام، طیور و دامپزشکی اصفهان در حالی طی روزهای 27 تا 30 فروردین ماه برگزار می شود که استان اصفهان جایگاه بی نظیری در این عرصه دارد.

به گزارش اداره رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، استان اصفهان از نظر تولید پروتئین و گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوشت بوقلمون، گوشت شتر مرغ، شیر، تخم مرغ و عسل از استان های برتر کشور محسوب می شود. این در شرایطی است که با وجود بروز خشکسالی های پیاپی در سال های اخیر، استان اصفهان نه تنها با کاهش تولید روبرو نبوده، بلکه در بسیاری از شاخص ها، پیشرفت نیز داشته است.

بر اساس آمار موجود، 35 درصد محصولات و تولیدات دامی استان اصفهان به استان های همجوار و همچنین خارج از کشور صادر می شود؛ دلیل این امر را نیز باید در کیفیت تولیدات دامی استان اصفهان جستجو کرد که در سطح ممتاز شناخته می شود. بخش های دولتی استان اصفهان طی سال های اخیر، با حمایت از سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته اصفهان، سطح تولیدات دامی استان را افزایش داده اند.

نگاهی به آمارهای این بخش نشان می دهد که استان اصفهان با جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر، با وسعت 107 هزار کیلومتر مربع و تولیدات محصولات کشاورزی و دامی بالغ بر 6 میلیون تن یکی از قطب‌های مهم کشاورزی و تولیدات دامپروری در سطح کشور به شمار می رود. این استان با تولید سالانه بیش از یک میلیون 300 هزار تن محصولات دامی و پروتئینی رتبه اول تولیدات دامی در کشور را به خود اختصاص داده است. استان اصفهان در صنعت پرورش گاو شیری با حدود یک میلیون تولید، رتبه اول در کشور و از نظر رکورد تولید نیز با داشتن رکورد 3/35 لیتر رتبه اول در کشور را دارد. همچنین در صنعت پرورش طیور با تولید سالیانه بیش از 160 هزار تن و با تعداد یک هزار و 850 واحد مرغداری گوشتی، رتبه اول از لحاظ تعداد مرغداری و رتبه دوم از نظر تولید گوشت مرغ به اصفهان اختصاص دارد. در زمینه تولید گوشت قرمز نیز استان اصفهان با تولید بیش از 61 هزار تن در سال رتبه چهارم کشور را دارد.

سالانه 88 هزار تن تخم‌‌مرغ در اصفهان تولید می شود که با این میزان تولید، استان رتبه پنجم در کشور را به خود اختصاص داده است. در بخش تولید ماهیان زینتی نیز با تولید 50 میلیون قطعه ماهیان زینتی رتبه اول کشوری را در استان اصفهان که از نظر بارش و منابع آبی در تنگنا قرار دارد، به خود اختصاص داده است. در زمینه تولید عسل هم با تولید 4 هزار و 600 تن در سال‌های نرمال رتبه سوم کشوری را داشته و همچنین با تولید بیش از 6 هزار تن گوشت بوقلمون رتبه اول کشور را داشته که شامل نیمی از تولید کل گوشت بوقلمون در کشور است.

یکی از مباحث دیگر که در اصفهان حائز رتبه است، تولید یک میلیون قطعه جوجه بومی در سال به شمار می رود که یکی از بزرگترین رسالت‌های مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی سازمان جهاد کشاورزی، گسیل کردن این تولیدات به روستاها و تامین بخشی از معیشت روستائیان است.

یک اتفاق جالب توجه در حوزه صنعت دام و طیور اصفهان این است که صادرات شیرخام برای اولین بار در کشور به کشورهای خاورمیانه از این استان آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.

استان اصفهان سیاست‌هایی را در زمینه فعالیت‌های دام و طیور و آبزیان پیش بینی و اجرا کرده تا با توجه به محدودیت آبی کشور و به تبع آن در استان، بهره‌وری و بهینه‌سازی فرایندهای تولید ارتقا یابد و به تمامی واحدهای دام و طیور گسترش یابد. همچنین برطرف کردن موانع موجود بر سر راه واحدهای تولیدی از دیگر سیاست هایی است که در استان اصفهان دنبال می شود تا صنعت دام و طیور این استان به صورت ویژه گسترش یابد.





ا